top of page

Aké terasové dvere si vybrať? Otváravé alebo posuvné?



V dnešnej dobe si nemožno predstaviť rodinný dom bez terasy či balkóna. Každý si totiž praje priame prepojenie s prírodou a záhradou, rovnako ako aj príval čerstvého vzduchu a slnečných lúčov.


Otázka však nastáva vtedy, keď si máme vyberať spôsob priechodu na terasu. Máme zvoliť klasické balkónové dvere, alebo sa rozhodnúť pre posuvný systém? A ako sa v týchto možnostiach vyznať tak, aby sme urobili najlepšiu voľbu pre náš domov? Nebojte sa, my Vám poradíme!



Balkónové dvere


Jednokrídlové balkónové dvere


Najlacnejšou a najjednoduchšou voľbou sú práve jednokrídlové balkónové dvere. Nájdeme ich v mnohých bytoch a domov - je to typické balkónové okno v rozmere dverí, ktorý je však limitovaný - maximálnou šírkou. Okrem limitovanej veľkosti zasklenia, zaberajú aj ich okolitý priestor, čo môže predstavovať problém. Nevýhodou je aj fakt, že v prípade silnejšieho prievanu sa môžu samovoľne zatvoriť a trieskať.


Dvojkrídlové balkónové dvere


Ak si prajete väčší priestor, na ktorý jednokrídlové dvere nestačia, ďalšou možnosťou sú dvojkrídlové dvere. Majú tú výhodu, že stĺpik medzi nimi je permanentne pripevnený na jedno z krídel, a tým otvárajú priestor. Avšak nevýhodou je rovnako vysoký prah, zasahovanie do vnútorného priestoru pri otvorení, čo výrazne obmedzuje jeho využitie, tak isto ako aj pri jednokrídlovej možnosti.


Posuvné dvere


Sklopno-posuvné dvere PSK Portal


Skvelou voľbou pre veľké presklené plochy sú práve sklopno-posuvné dvere. Dovoľujú zaskliť plochy široké niekoľko metrov, spravidla plochy okolo 3 metrov. Pohyb dverí je rovnobežný s rovinou okna, čím sa šetrí miesto v interiéri. Taktiež ich možno otvoriť na ventilačku ako klasické okná a jednoducho sa s nimi manipuluje. Ich nevýhodou však môže byť vysoký prah.


Zdvižno-posuvné dvere HST Portal


Najluxusnejším, najdrahším a najpraktickejším variantom terasových diver sú práve zdvižno-posuvné. Tie majú všetky kvality, ktoré u predchádzajúcich možností chýbali - HST Portal možno použiť na ešte väčšie sklenené plochy - až do 6 metrov. Prah majú skrytý v podlahe, a tak predstavujú skvelú možnosť pre bezbariérový prístup. Taktiež ich možno ovládať prostredníctvom rôznych zariadení - ovládač či priamo Váš mobilný telefón.


Ktoré si teda vybrať?


Výber terasového systému závisí od preferencí a možností Vás a Vašej stavby. Prajete si skôr jednoduchosť pre Váš malý balkón, alebo niekoľkometrové sklenené steny? Neváhajte sa preto poradiť o rôznych alternatívach a možnostiach Vám šitých na mieru s našimi odborníkmi! Spoločne vyberieme tie pravé balkónové dvere pre Váš domov.


Vaše PMOKNA

bottom of page